среда, 11 декабря 2019 г.


Картинки по запросу день права
              День прав людини - Міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи  ухвалення Загальної декларації прав людини у 1948 році. Загальна декларація прав людини - перший Міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей.
             Набагато спокійніше жити серед людей, які знають, що життя, гідність людини - недоторканні, що кожна людина на Землі повинна відноситися до інших толерантно, з повагою, розумінням та справедливістю. Тому що кожна людина - це цінність, неповторність, самобутність.
             4 грудня 2019 року в Українській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів стартував Всеукраїнський тиждень права, який тривав до 11 грудня. У рамках тематичного тижня організовано та проведено інформаційно - просвітницькі заходи з питань реалізації й захисту прав людини.
            Так, для учнів 4 та 5 класів було організовано та проведено гру-змагання "Великі права маленької людини", метою якого було узагальнити та закріпити знання  дітей про їхні права та обов"язки; навчити користуватися своїми правами та виконувати обов"язки; виховати почуття власної гідності, поваги до інших, бажання бути активними громадянами своєї держави.
            Учні здійснили подорож п"ятьма станціями, на яких виконали завдання та продемонстрували свої знання прав та обов"язків. 
            Потішив висновок більшості учнів, що "важливо знати не тільки свої права, а й дотримуватися певних обов"язків, щоб не порушити випадково прав інших людей". Перемогу в змаганні здобули учні 4 класу, з чим їх і вітаємо. 



Комментариев нет:

Отправить комментарий