четверг, 14 декабря 2017 г.

В Україні 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Неофіційна назва цього дня «День ліквідатора»
Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. 

14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС». Це визначено Указом Президента України № 945/2006 року від 10 листопада 2006 року. 
Саме цього дня в Українській загальноосвітній школі для учнів 5 класу був проведений тематичний урок з української мови «Біль, чорний біль Чорнобиля…». На уроці учні переглянули документальний фільм «15 фактів про ЧАЕС», написали диктант «Чорнобиль» та створили плакат.


За роком спливає рік, але для нашої Батьківщини Чорнобиль залишається незагоєною раною. Україна зараз — зона екологічного лиха. Кожен із нас саме сьогодні має замислитися над майбутнім прийдешніх поколінь.
Ми повинні пам'ятати, що чорнобильська трагедія — це останнє застереження людству.


Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь.

Комментариев нет:

Отправить комментарий